divendres, 7 de juny del 2013

DEBAT A GIRONA SOBRE EL RACISME, AMB INTERESSANT INTERVENCIÓ -no prevista- DE DOS EX CANDIDATS DE PxC I DEL PISCÒLEG ANDRÉS DI MASSO. Dilluns vista al jutjat del recurs a la multa de 4.500 euros per manifestar-se.

.
Avui a la tarda he participat al Centre Cívic de Can Ninetes, a Santa Eugènia (Girona) al debat  RACISME? CAL ACTUAR? COM? , organitzat pel Grup antirepressiu de Girona i Salt. 
 
       Hem intervingut Andrés Di Masso, psicòleg social, i jo mateix, per tenir després un interessant col·loqui.Hi han assistit una trentena de persones.
      Di Masso ha fet un exposició sobre els motius del racisme, destacant que no és una propietat individual i racional de l'ésser humà, argumentant que prové de la societat i de la massa. Així, després de recordar la manca de diferències racials reals entre les persones, ha explicat com es crea una cultura en base a la diferència.
       Jo m'he centrat en explicar com en aquest moment es donen unes condicions socials a Europa com les que es van viure els anys 30 en néixer el nazisme. He explicat també els orígens de Plataforma X Catalunya i les contradiccions del seu discurs, parlant de les últimes polèmiques viscudes dins de PxC per actuacions contradictòries de Josep Anglada o de les piulades justificant la mort de Guillem Agulló o defensant el llegat del nazi català, Sergi Soto, líder dels Boixos Nois fetes pel regidor de Santa Coloma, JUan Gómez Montero. 
      Evidentment hm parlat de com el racisme o la xenofòbia política pot desembocar en accion s criminals com la mort del jove Clément Méric. Tant Di Masso, com ja mateix hem explñicat que no hi ha una receptà o estratègia única per combatre el racisme a nivell socials i polític.
       Els organitzadors de l'acte han recordat que dilluns hi haurà la vista als Jutjats de Girona pel recurs contra la multa de 4.500 euros per manifestar-se a Salt i Girona l'agost de 2011 contra el feixisme i el racisme de Plataforma x Catalunya (clica per anar a l'explicació i fotos del cas). Per això  el  Grup Antirepressiu (clica) ha reprès la campanya de solidaritat amb diversos actes.
     Ha resultat molt interessant el col·loqui, quan en el debat ha fet una llarga intervenció Wilfredo Sánchez, d'origen dominicà, i número 8 de la llista de PxC a Salt, sobre el racisme, els motius de la discriminació, i com ell va acabar entrant a PxC. També ha justificat el seu ingrés a PxC, el saltenc, ex militant de la CUP, Carles Bonet, cap de llista a les municipals  i ara regidor no adscrit. Diferents militants del Grup Antirepressiu han debatut amb Bonet i Sánchez sobre la seva entrada a PxC.
Molta sort dilluns al jutjat per en Mostafà i la Sílvia!

Andres Di Masso,  a la meva esquerra. A la meva dreta, els dos ex membres de PxC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada