dissabte, 29 de juny del 2013

700 PERSONES ES MANIFESTEN AL VENDRELL CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME DE PxC, #29J





700 persones, segons els mossos d'esquadra i la policia local, s'han manifestat aquest migdia al Vendrell contra el feixisme i el racisme de Plataforma x Catalunya, convocats per la campanya #29J contra el feixisme  (clica), sota el lema "Aturem el feixisme, No passaran"

La manifestació ha sortit a les 12 del migdia de la Rambla del Vendrell, ha anat per la carretera de Valls, fins el barri dels pisos Planes, ha girat pel carrer de la Indústria, tornant al centre fins l'església i l'Ajuntament, per acabar a la Rambla, on s'han fet diversos parlaments. La manifestació tenia el suport del PSC, ERC, ICV-EUiA, la CUP, sindicats -la CGT ha tingut una forta presència-, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, i associacionsde tota mena, entre les que destaquen les de la comunitat islàmica.

De tornada cap al centre una persona ha llençat un test als manifestants des del balcó, sense que, afortunadament, s'hagi produït cap ferit.

A l'hora dels parlaments han intervingut Ramon Batlle i Arkaitz Iza Perez de l'organització #29J. Arkaitz ha manifestat la seva satisfacció per l'èxit de la manifestació i, Batlle ha llegit el manifest de la campanya (clica) . Després ha intervingut M Jose Peñín de Sos Racisme, que ha insistit en la necessitat de combatre el racisme i el feixisme allà o arrela i els rumors i mentides de les que s'alimenta, i també Steve Cedar, d'Unitat Contra el Feixisme d'Osona, que ha explicat la campanya que es fa Osona contra PxC i  la moció que es presentarà dilluns a Ple Municipal, que sembla que tindrà el suports de tots els grups menys PxC, en contra de l'us que fa PxC de les oficines municipals i el seu telèfon, com seu nacional del partit, i lloc on celebra des de fa anys les reunions executives. La moció també rebutjarà l'Oficina de Defensa del Vigatà Autòcton que PxC pretenia instal·lar ens les oficines de l'Ajuntament.     

Josep Anglada ha qualificat des del seu twitter els manifestant d"antisistema i rates de calaveguera", afegint que "la gent normal" passava de la manifestació.


 La diputada d'ICV-EUiA, Lorena Vicioso, amb Iolanda Maurici d'UCFiR




  Monitores de l'espali amb la pancarta feta pels nens

 La policia municipal ha di que aquest dos manifestants de negre no compatven







 El regidor d'Ensenyament del Vendrell, Kenneth Martínez, del PSC
 Arkaitz Iza Perez, de l'organització 29J#
 Ramon Batlle, llegeix el manifest:

"...La crisi en la qual estem immersos ha permès, a casa nostra i a la resta d’Europa, l’aparició de partits d’extrema dreta, amb un missatge populista i xenòfob, que ha provocat una sensació distorsionada generalitzada sobre els privilegis dels immigrants vers els autòctons, la qual cosa ha generat una degradació de la convivència i un augment de la crispació social. És intolerable que en nom de la crisi es legitimin aquests tipus de discursos i s’encobreixin polítiques que atempten directament contra els col•lectius més desfavorits. No podem oblidar que circumstàncies semblants van permetre l’ascens al poder de Hitler, a Alemanya, i Mussolini, a Itàlia, entre d’altres.

...És l’hora de dir que ja n’hi ha prou, i de demostrar que volem una societat justa i cohesionada on tothom hi té cabuda. És l'hora de mobilitzar-nos per expressar el rebuig del nostre país i de la nostra ciutat al racisme i al feixisme, que només genera desigualtat i violència. És el moment de posicionar-se i deixar de mirar a un altre costat, ja que la nostra indiferència dóna força a les organitzacions racistes i feixistes com PxC.



NO AL RACISME, NO AL FEIXISME, NO A PxC!
NO PASSARAN, NO PASSARAN, NO PASSARAN!"

Jose Peñin, de SOSRacisme
Steve Cedar d'Unitat Contra el Feixisme d'Osona.

Anar al blog de #29Jcontraelfeixisme

Informació i fotos ACN (les fotos són meves)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada