dissabte, 6 d’abril del 2013

ACTE ANTIFEIXISTA A VIC CONTRA LES MULTES PER LA MANIFESTACIÓ DEL 22 D'ABRIL

ACTUALITZAT DIVENDRES 12 D'ABRIL,
Diumenge hi ha una altra calçotada a Manlleu per recollir fons per per les multes per les manifestacions del 22 d'abril.
L'Anglada va dir que la de Vic de dissabte passat havia estat un fracàs: "només quatre moros i quatre perroflautes". Al marge del debat semàntic de si una persona nascuda al Magrib o filla de magribins nascuda a Catalunya no podria ser el que ell qualifica com prerroflautes, penso que 80 o 100 persones segons el moment (jo vaig arribar a l'hora dels parlaments, i hi ha gent que va dinar però va marxar a les 4...) no va ser cap fracàs. En canvi, potser sí que ho va ser el seu acte de presentació de la ja difunta Plataforma por la Libertad a Torrejón de Ardoz-Madrid del passat 30 de juny passat contra una mesquita, anunciat com l'inici de l'expansió espanyola de Plataforma, on eren com a molt 35 persones si descomptem els periodistes de tots els diaris madrilenys i teles que eren allà, i els polis paisà. Mireu la foto.    



 Foto de l'acte que havia de ser multitudinari a Torrejón, com inici de la creació de Plataforma X La Libertad. Demà dissabte, els que des de fora de Catalunya van impulsar Plataforma X La Libertad (que mai ha existit legalment) amb l'Anglada, fan el 1r Congrés de Partido X La Libertad, sense cap vinculació orgànica amb PxC, deixant clar que no són la seva extensió espanyola. (clica) 






--------------
ACTUALITZAT DILLUNS 8, AL VESPRE:
Al Ple municipal d'aquesta tarda els  regidors Xavier Tornafoch d'Iniciativa, i Ni Puigivila de la CUP van preguntar a l'equip de govern pels motius pels que es va impedir fer la calçotada i parlaments a la Bassa dels Hermanos, denunciant que l'informe tècnic del cap de la Guàrdia Urbana, Antoni Jurjo, criminalitzava les entitats convocants. Com sap tothom, l'únic incident que es va produir el 22 d'abril de 2012 entorn de l'acte de PxC a la bassa dels Hermanos, van ser les presumptes agressions de Josep Anglada, un cop acabat l'acte a la Plaça Major, en creuar-se amb dos joves, que van haver de ser atesos a l'hospital.
Joan Ballana, d'ERC, regidor de seguretat, va defensar l'informe tècnic de Jurjo  i que es traslladés l'acte a la Plaça Gaudí.

---------------------------------------------------
Avui diumenge ha tingut lloc a la Plaça Gaudí de Vic una jornada antifeixista en solidaritat amb les persones multades per la concentració i manifestació pacífica del 22 d'abril, dia que PxC celebrava la seva diada a Vic i Anglada es va presentar com el Sant Jordi que salvaria Catalunya "dels moros" i va qualificar de "rates de cloaca, xusma, perroflautes i bruts que s'havien de dutxar" als qui es manifestaven pacíficament prop del seu acte.
Imatges de l'acte de PxC a la Bassa dels Hermanos de Vic fa un any i de la manifestació antifeixista



Aquell  22 d'abril al vespre després que l'acte de PxC a la bassa dels Hermanos, i sense que es produís cap incident per part dels antifeixistes, segons va publicar El 9 Nou a les 20 hores, Anglada que semblava estar en estat etílic, va agredir dos joves a la Plaça Major, que van haver de ser atesos a l'hospital. Aquest fets i una agressió d'uns dies després a una dona d'origen equatorià va motivar la manifestació del 26 de maig (clica)  

Com a solidaritat amb les persones multades pel Departament d'Interior per manifestar-se el 22 d'abril es va convocar i demanar permís per fer una calçotada al mateix lloc on PxC va fer fa un any la seva Diada del Partit, la Bassa dels Hermanos. Però el Departament d'Interior en base a un informe de la regidoria de Seguretat i Convivència (que presideix Joan Ballana d'ERC) no va autoritzar aquell lloc, argumentant que es podrien produir incidents per la proximitat al domicili de Josep Anglada i en haver-hi al costat els membres de la PAH acampats davant el Banesto, que com diu Delegada del Govern a Madrid són "filoetarras batasunos". A sota hi tinc el comunicat d'UCFR d'Osona on explica la decisió d'Interior i en dóna l'opinió.

       A l'acte d'avui, al que han assitit un centenar de persones, després de la calçotada, botifarra o carn, pastes àrabs, cervesa, vi, cocacola o té amb menta (la diversitat religiosa -catòlics, ateus, musulmans practicants, magribins no practicants, vegetarians, etc... no és problema per compartir junts uns àpats)

         Primer ha parlat David Minoves en nom d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Barcelona, que ha explicat el cas del Casal Tramuntana del Clot, inaugurat per uns neofeixistes italians fa 15 mesos i llogat per membres de PxC de L'Hospitalet, i les manifestacions i gestions que s'han fet pel seu tancament. Malgrat no tenir llicència d'activiatats, continua funcionant si bé algun cop la Guàrdia Urbana i els mossos hi van i fan sortir a la gent per la manca de permís i aforament.  Alguns assistents han comentat la paradoxa que Minoves sigui dirigent d'ERC, partit que dirigeix la regidoria que va informar negativament per tal que l'acte es fes a la Bassa dels Hermanos i governa Vic amb CiU, aprovant pressupostos i la majoria de qüestions gràcies al pacte tàcit amb PxC.  
Steve Cedar, d'Unitat Contra el Feixisme d'Osona
Jamal el Meziani, en nom de Catalunya Plural, ha parlat i denunciat el racisme polític que ha arrelat a Vic
          Marc Serra i Mireia Vehí  de l'associació Tanquem els CIES (clica) han denunciat la situació als Centres d'Internament d'Estrangers, explicant que el reglament que aprovarà el Govern, després de la campanya contra els CIES de fa una any, més enllà de canviar el nom de Centres d'Internament pel de Centre d'Estància Controlada d'Estrangers no modifica la situació de retallada de drets que pateixen els que són internats, sovint aleatòriament (llegir article meu al País de fa dos anys i mig sobre les redades en base a l'aparença ètnica)


      L'última en parlar ha estat la Núria Serra, una de les persones multades per Interior, que ha denunciat i explicat la situació de les sancions d'interior cap a tres persones per la concentració antifeixista de fa una any. Sota les fotos hi ha el comunicat d'Unitat contra el Feixisme que explica el cas i la prohibició de fer avui l'acte a la Bassa dels Hermanos
Per acabar els grups Ressaka, trempera i la Coloma han amenitzat la tarda amb les seves cançons. Per cert, mireu la pancarta en record de Guillem Agulló. Ah! Dues furgonetes del mossos d'esquadra dels ARRO han estat fins les 5,30 de la tarda a l'aparcament de l'Hospital de la Santa Creu per si es produïen incidents.

COMUNICAT D'UNITAT CONTRA EL FEIXISME D'OSNA:
UNA RESOLUCIÓ ARBITRÀRIA D’INTERIOR OBLIGA A CANVIAR D’UBICACIÓ LA JORNADA ANTIFEIXISTA DE VIC

S’emparen en un informe de la Guàrdia Urbana per prohibir fer l’acte a la Bassa dels Hermanos per la seva proximitat al domicili de Josep Anglada

Una resolució de la Direcció General d’Administració de Seguretat de la Generalitat emesa aquest dimecres prohibeix a Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) d’Osona fer al parc de la Bassa dels Hermanos de Vic la Jornada Antifeixista prevista per aquest dissabte. L’argument principal, emparat en un informe previ de la Guàrdia Urbana de Vic, és la proximitat del parc amb el domicili particular de Josep Anglada, al carrer Verdaguer. La resolució ha estat emesa fora de termini i quan ja no hi ha temps material per presentar un recurs i que un tribunal es pronunciï sobre la seva arbitrarietat i els drets vulnerats en la mateixa.

Vista la resolució d’Interior, UCFR ha anunciat a través de

les xarxes socials que la Jornada Antifeixista es farà a la plaça Gaudí de Vic, un dels indrets que sí que han estat autoritzats per l’autoritat governativa. L’altra proposta de l’Ajuntament, i d’Interior, desestimada per UCFR, era traslladar els actes al Puig dels Jueus, als afores de la ciutat. La Jornada començarà igualment a les 2 del migdia, i constarà d’una calçotada, discursos i concerts amb Ressaka, Trempera i la Coloma. La recaptació es destinarà a pagar la multa de 1.500 euros que tres activistes antifeixistes van rebre fa unes setmanes per la seva participació, encara no demostrada per la policia, en una protesta contra la celebració precisament al parc de la Bassa dels Hermanos de la Diada de la PxC de 2012, el 22 d’abril passat.

La prohibició vulnera drets fonamentals com els de manifestació i de llibertat ideològica reconeguts per la legislació nacional i internacional. UCFR havia plantejat la celebració de la Jornada Antifeixista al parc de la Bassa dels Hermanos, a part de la idoneïtat de l’indret per un acte d’aquestes característiques, pel simbolisme que representava que havia estat el lloc on la PxC va fer l’any passat la seva diada anual, en el transcurs de la qual, i en presència d’un important desplegament policial, es van proferir diverses exclamacions de caire racista i discriminatori vers les persones immigrades i altres col·lectius. Aleshores ni l’Ajuntament de Vic ni el Departament d’Interior van posar cap impediment perquè PxC pogués desenvolupar el seu acte al parc de la Bassa dels Hermanos ni es va posar en consideració si la proximitat amb domicilis de persones demòcrates o fins i tot immigrades era compatible amb un acte d’un partit de les característiques del que presideix Josep Anglada.

La resolució d’Interior criminalitza en diverses ocasions els col·lectius antifeixistes de la ciutat de Vic, als quals culpabilitza implícitament, i en algun cas de forma explícita, no només dels incidents que hi ha pogut haver en alguna ocasió arran de la provocació que representa el constant discurs de l’odi de Josep Anglada i PxC, sinó que fins i tot posa dins el mateix sac l’agressió denunciada per dos joves vigatans, cap d’ells vinculats a cap organització política, el mateix 22 d’abril per part de Josep Anglada, precisament en tornar de la festa del partit a la Bassa dels Hermanos.

La resolució aprofita per criminalitzar altres moviments socials completament aliens a l’organització de l’acte de dissabte. Fins el punt que fins i tot barreja entre les possibles causes d’incidents fruit de la calçotada organitzada per UCFR la presència d’activistes de la PAH en l’acampada que estan duent a terme des de fa unes setmanes al davant de l’oficina de Banesto del carrer Verdaguer. També s’entra a criminalitzar l’organització juvenil Arran, de la qual s’esmenta que ha publicitat l’acte de dissabte difonent un dels temes del grup Ressaka, que actuarà en la Jornada Antifeixista, titulat “Ves-te’n tu”, dedicat al líder de PxC. Aquest és un dels temes del repertori d’aquest grup musical que ha estat interpretat en diverses ocasions, sense necessitat fins el moment de passar censura prèvia ni disposar d’autorització governativa.

UCFR ha constitutït recentment a Osona la seva delegació. A nivell nacional fa més temps que funciona i agrupa en el seu sí a més de 300 entitats de caire diverses, entre les quals hi ha la majoria de partits polítics de tradició democràtica. UCFR com a tal no havia participat fins ara de l’organització de cap dels actes de significació antifeixista que s’han organitzat a Osona arran de la implantació i expansió de la força d’inspiració racista, feixista i espanyolista Plataforma per Catalunya.

La resolució d’Interior explicita que l’informe de la Guàrdia Urbana està datat el 20 de març de 2013. Amb tot, en converses privades amb alguns dels promotors de la Jornada Antifeixista, la regidora de Via Pública de l’Ajuntament de Vic, Montse Rovira, ja havia esmentat l’existència d’aquest informe, del qual no se’n va entregar còpia fins molt més tard, a data del 12 de març. Des d’UCFR es mostra l’estranyesa per aquesta disparitat de dates i ens qüestionem si realment existia l’informe a data 12 de març o siva ser fruit de la ‘imaginació’ de la regidora. Un dels seus interlocutors als quals va parlar de l’informe era precisament un regidor del grup de la CUP a l’Ajuntament de Vic.

Representants d’UCFR han estat aquest dimecres al migdia a la comissaria dels Mossos de Vic per entregar les 277 autoinculpacions firmades de puny i lletra en solidaritat amb els tres antifeixistes multats per l’acte de protesta contra el de PxC del 22 d’abril passat. Un acte en el que no hi va haver cap incident i pel qual es va arribar a multar una quarta persona que va poder demostrar que aquell dia ni tan sols era a Vic. El procés contra els altres tres activistes, però, va continuar. A través d’una campanya a la web change.org també s’han autoinculpat 378 persones, el text de les quals ha estat enviat automàticament per la web a l’adreça electrònica del conseller d’Interior, Ramon Espadaler.

Les 277 autoinculpacions, però, no han pogut ser recepcionades pels Mossos, en no tenir l’expedient administratiu del cas a la comissaria de Vic i no disposar d’oficina de registre. Durant la roda de premsa prèvia a l’estada a la comissaria, des d’UCFR s’ha demanat públicament a l’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, i al regidor de Seguretat, Joan Ballana, la destitució del cap de la Guàrdia Urbana, Antoni Jurjo, per l’informe arbitrari i criminalitzador contra els moviments socials que defensen la cohesió social i la convivència i que ha provocat la prohibició per part d’Interior de celebrar la Jornada Antifeixista a la Bassa dels Hermanos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada