dimecres, 30 de gener del 2013

PSC I ICV, AMB L'ABSTENCIÓ DE CiU APROVEN MOCIÓ DEMANANT QUE ALBIOL PLEGUI I CIRC DE PxC A SANTA COLOMA


Ahir dimarts el Ple municipal de Badalona va aprovar amb els vots dels regidors d'ICV, PSC i del regidor no adscrit, David Gómez, (clica)  una moció, sense cap mena de valor real, demanant el cessament de Xavier García Albiol en les seves funcions d'alcalde mentre duri el procés judicial pels fulletons barrejant o culpant la immigració de la  inseguretat, que tenien la foto de "No queremos rumanos".
CiU es va abstenir i no està clar que recolzi ja la moció de censura (Clica).
Imatge de l'enfrontament al Ple de Santa Coloma (foto Gramenet 2.0)

       CANVI DE REGIDORS DE PxC A SANTA COLOMA I TENSIÓ A LA PORTA
D'altra banda el Ple Municipal de dilluns al vespre de Santa Coloma de Gramenet va oficialitzar el cessament del regidor Luís Múñoz, que havia assumit el càrrec en substitució fa deu mesos del cap de llista, Sergio Palomo, càrrec que des de dilluns al vespre ocupa Esteban Escribano Saavedra. Palomo hauria dimitit, argumentant que marxava a l'estranger, però ho va fer, sembla,  per discrepàncies amb el número dos de la llista i home fort de PxC a Santa Coloma, Juan Gómez Montero. Muñoz argumenta ara motius personals i laborals
       Mentre se celebrava el Ple es va produir, tal com informa la Directa.cat (Clica)  un enfrontrament  entre Juan Gómez Montero i un grup d'antifeixistes que protestaven a la sala contra la presa de possessió d’un nou regidor de PxC, exmilitant de Democracia Nacional, amb cartells de ‘Fora feixistes de Santa Coloma’. Segons la Directa una noia que hauria estat víctima de l’agressió, va denunciar Gómez Montero el mateix dilluns al vespre a la comissaria local de la ciutat, amb un parte mèdic de l’hospital de l’Esperit Sant.
         El nou regidor de PxC, excap de llista de Democracia Nacional a Lleida a les eleccions espanyoles del 2008 i excandidat d’aquest partit a les eleccions municipals del 2007. Una desena d’antifeixistes van protestar contra aquest nou regidor mostrant les pancartes. Com que els bancs reservats per al públic eren plens, els activistes van romandre dretes a la porta que dóna accés al saló de plens.
            Allà va ser on Gómez Montero va aprofitar que tornava a entrar, després d'haver abandonat la sala uns instants, per arrencar un dels cartells de les mans d’una de les noies que protestaven i empentar-la. Després d'uns moments de tensió, durant els quals el regidor va etzibar als antifeixistes “no em feu por”, en castellà, la policia local va interposar-se.  “La situació és ben desagradable per a tots i totes”, va escriure l'alcaldessa a  al seu twitter (clica) acabat el ple.
             Després de l’incident la guàrdia urbana va reforçar la seva presència al consistori. També van acudir els mossos, però no es va produir cap enfrontament físic més malgrat que Montero va continuar insultant i amenaçant gent del públic per Twitter i en alguns dels seus parlaments: va anomenar “perrillosos” als antifeixistes, “xusmilla” als nombrosos activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca local que seguien la sessió i “indesitjables” als electes d’ICV.
            Posteriorment, tal com recull el digital  Jordi Corachan, Gramenet 2.0, el regidor socialista Antonio Carmona, va desqualificar Gómez Montero, recordant-li que ni és ni viu a Santa Coloma
Reprodueixo aquí un fragment de la crònica de Jordi Corachán:

Se refirió a la gestión del Gobierno como “terror soviético”,  a sus concejales de “hipócritas” y a los partidos, de “casta política”. “No tenéis vergüenza”, llegó a decir a sus compañeros y a parte del público le llamó “chusma”. “Todos sois iguales”, recalcó. Y dijo varias veces aquello de “primero los de casa”.
En ese ambiente tabernario, en el que solo faltaba el humo del tabaco y el alcohol, se desarrolló un pleno que pasará a la historia de las sesiones más tristes y poco edificantes. Propongo a los maestros que lleven a las sesiones a los alumnos más mayores para que aprendan como no deben de comportarse en la vida.
Lección 
Conato de agresión al margen, el punto más álgido del debate se produjo durante la moción del PSC que reclamaba al Gobierno del PP acabar con las restricciones que impiden aumentar la plantilla de policías locales. Santa Coloma tiene 112 agentes y el concejal de estos menesteres, Antonio Carmona, explicó que quería 20 más.
“No le compramos su argumento barato”, le recriminó Gómez Montero. Y acusó a Carmona de acoso laboral a determinados policías y de no pisar la calle.
Carmona estaba rojo como un tomate y los ojos salidos. “¿Qué está diciendo? Si usted no vive aquí y Santa Coloma le importa un pimiento. Yo me creo la moción, aunque la haya leído en catalán, y no se ría de mí. Soy andaluz y llevó más de 40 años en Santa Coloma, no como usted. No soy de letras ni de ciencias, pero mis padres me enseñaron lo que es el respeto y la educación. Vivo aquí y quiero a esta ciudad. Tengo educación sin haber ido a la universidad y creo en la democracia, cosa que usted no”.

         He de dir que els últims mesos, antics membres de Democracia Nacional a Catalunya, com Nacho Mulleras, ara cap de PxC a les comarques gironines han anat agafant més poder dins del PxC. Mulleras  -que anava de número 2 a les múniciplas a Olot- dirigeix o presideix PxC a Girona des de la dimissió del regidor i cap de llista d'Olot, Moisés Font

            I A L'HOSPITALET...
A L'Hospitalet ahir dimarts es va trensionar el Ple quan el regidor de PxC, Daniel Ordóñez, va mostrar una fotografia d'un ciutadà pakistanés, detingut per tràfic de drogues, membre d'una associació al costat d'un regidor d'Iniciativa. Es tracta del mateix pakistanés que sortia a una foto amb membres de la sectorial de CDC, Nous Catalans i que va servir a Anglada per atacar a l'Àngel Colom. L'alcaldessa el va tallar i li va dir que si considerava que hi havia quelcom delictiu amb fotografiar-se amb un representant d'una associació, que mesos després ha estat detingut per tràfic de drogues, ho portés als tribunals.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada