diumenge, 20 de gener del 2013

DEMÀ PLE AMB MOLTES CONTROVÈRSIES A SALT:

Demà dilluns tindrà lloc a l'Ajuntament de Salt un Ple Municipal (veure ordre del dia) que tot fa pensar que serà molt polèmic. L'anterior de desembre va ser tens donat que ja es coneixia el cas de presumptes assetjaments sexuals cap a la presidenta d'UDC de Salt, Minerva Amador, desmentits en roda de premsa pels regidors de l'equip de govern que van estar en el polèmic sopar i confirmats després amb tota mena de detalls pel Cap de Protocol de la Diputació, Josep Maria Amargant (clica per llegir el seu escrit). I la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va exhibir pancartes demanat la dimissió de Jaume Torramadé i contra la regidora d'atenció a les persones Fanny Carabellido.
 Imatges del Ple de desembre

       Però ara, la moció de reprovació del PSC (llegeix notícia),  ha creat una gran expectació, més quan la cúpula nacional de CiU encara no ha aconseguit que Torramadé dimiteixi de President de la Diputació, cosa que si no fa voluntàriament els propers dies, obligarà a CiU, amb el vistiplau d'UDC, a fer-li una moció de censura. Va crear consternació a CiU que el passat 18 de desembre, després d'haver-se retirat transitòriament de la presidència de la Diputació de Girona es presentés al Plenari i intentés presidir-lo. El que sí ha fet la Diputació és crear una comissió d'investigació per esbrinar si com denúncia el Cap de Protocol, Josep Maria Amargant, Torramadé pensava aconseguir d'una partida pública els 50.000 euros d'indemnització que va oferir a Amador pel seu acomiadament i silenci pels assetjaments sexuals. A aquesta comissió hauran de comparèixer la regidora de Salt i assessora a la Diputació, Rosa Pòrtulas (clica aquí) , Minerva Amador, Jaume Torramadé i el seu Cap de Protocol, Josep Maria Amargant.
 Joan Jordà i Rosa Pòtulas
          La moció socialista (llegir text complert) que defensarà Iolanda Pineda (clica), proposa  "...mentrestant, per la gravetat dels esdeveniments, i com a mesura de respecte escrupolós a la màxima institució democràtica de Salt, l’Ajuntament, demanem a tots els regidors i regidores d’aquest Ajuntament el vot favorable a la petició a l’alcalde per tal que deixi el càrrec fins que la justícia en resolgui per mitjà de sentència definitivament. Per tot això, atesa la gravetat del cas, la imparcialitat davant les versions dels implicats fins que la justícia dicti sentència, la llunyania que la màxima institució democràtica de Salt ha de tenir respecte a assumptes judicials, demanem que el PLE assumeixi els següents
ACORDS
1- REPROVAR públicament a l’alcalde de Salt per no haver pres la mateixa decisió que va prendre com a president de la Diputació i apartar-se temporal i voluntàriament del càrrec d’alcalde de Salt.
2- SOL·LICITAR a l’alcalde de Salt que voluntària i temporalment, mentre no recaigui sentència sobre els processos judicials oberts, delegui l’alcaldia de Salt, minorant conseqüentment la seva retribució"
.
           La tensió i pressions que pateixen els regidors i militants de CiU de Salt que van signar i declarar no haver vist res el dia del sopar al restaurant El Teatret, ni en el posterior acte electoral al Més Cup amb tota la direcció i militància gironina, en que segons Amargant, Amador i altres persones, es van produir els tocaments i assetjament sexual (i posteriors comentaris homòfobs cap a Santi Vila a l'acte general), va incrementar-se després dels fets del 22 de desembre amb el suïcidi de Joan Jordà, antic Cap de Gabinet de Torramadé a l'Ajuntament en el periode, 1999-2007. Jordà la setmana abans de penjar-se, hauria explicat, desesperat, a diverses persones que marxava a treballar a Senegal, en no poder continuar "menjant-se un marron econòmic" per uns fets d'abans de 2007 del que ell deia no ser-ne el responsable.   
            
               EL  CANVI DEL PLA GENERAL PER UBICAR CENTRES DE CULTE
         Serà polèmica la moció presentada per PxC contra el transfuguisme, donat que poc després de constituir-se el nou equip municipal, que presidia en minoria Torramadé (9 regidors de 21), dos dels tres regidors de PxC es van passar al Grup no adscrit i, des de llavors gairebé sempre voten amb CiU, aconseguint així el 11 vots de la majoria absoluta. 
          Però sobretot serà polèmic el punt 14 que preveu "aprovar provisionalment" la modificació del Pla General Urbanístic per poder ubicar centres de culte a diversos barris del municipi. Com explico al meu llibre  "Xenofòbia a Catalunya", que Torramadé no va signar l'autorització per tal que es presentés a cap equipament municipal de Salt (clica), Torramadé i Fanny Carabellido van deixar que els hi pengessin als seus Facebooks diverses vegades durant la campanya electoral, les mentides sobre la suposada macromesquita salafista més gran d'Europa que s'ubicaria a Salt (la de Salt tindrà 900 m2 i la que sí és salafista-Tablig de Londres en té 72.000 m2), cosa que va beneficiar a PxC que deia quan feia camapnya: "Mira si és cert el que ha fet la Pineda, que fins i tot en Jaume i la Fanny ho tenen als seus Facebooks". Després Torramadé, ja com alcalde va aprovar una moratòria per impedir la construcció de la mesquita de 30x30m de Torre Mirona i l'església evangèlica africana. I fa uns mesos canviant totalment de plantejament va proposar que es poguessin obrir centres de culte arreu del municipi excepte el Barri Vell i un altre sector on viuen la majoria de regidors de CiU.
    Si bé inicialment el PSC va deixar clar que estava obert a que es poguessin implantar o legalitzar petits oratoris i altres centres de culte a certs locals de casc urbà, va demanar que s'havia de fer amb el consens dels veïns, cosa que pel que denuncien unàniment les AAVV, no s'ha fet, en contra del que ha dit la regidora i assessora de Torramadé a la Diputació, Rosa Pòrtulas. Per aixó el Ple de demà serà tens donat que es probable que hi hagi, al marge del membres de la PAH que pensen tornar amb pancartes al Ple, gent fora al carrer.  

   COMUNICAT D'ASSOCIACIÓNS DE VEÏNS DE SALT:
Les Associacions de veïns de Salt, Consell de presidents de Salt, Moviment Anti-ARU, Associació de comerciants Francesc Macià-zona centre, Associació de veïns La Massana, Associació de veïns del barri dels Escriptors, i l'Associació de veïns dels barris Esteve Vila a Francesc Macià del Barri Centre, volen puntualitzar les declaracions fetes per la Sra. Rosa Pòrtulas, regidora de l'Ajuntament de Salt, publicat en diferents mitjans de comunicació en referència a  "Salt desestima les al·legacions veïnals contra la nova ordenació del centres de culte”:
1. - Totes les Associacions varem presentar al · legacions i a data d'avui dia 19 de gener no s’han posat en contacte ni  la Sra. Pàrtulas ni ningú de l'equip de govern amb nosaltres, ni verbalment ni per escrit, és per això que no és cert que diguin que han connectat amb nosaltres.
2. -  En referència a que l’Ajuntament desestimarà totes les demandes argumentant que es tracten d’apreciacions no argumentades” que responen a “ actituds de rebuig social i cultural envers la població immigrada”, dir-li que això és fer demagògia barata i demostra que no tenen la més mínima idea ni el més mínim interès en saber quines són  les activitats i el treball que fan les Associacions de veïns. La nostre motivació es
centra prioritàriament en  incentivar la convivència i la cohesió social, és per això que la convidem a consultar els diferents canals de comunicació que disposen les Associacions i podrà comprovar de quina manera contribuïm per que la cohesió social sigui una realitat a Salt:
http://www.facebook.com/aa.vv.lamassanadesalt
http://www.facebook.com/comerciantsfrancescmacia.zonacentre
http://www.eldimoni.com/article.php?id_article=6522
http://www.facebook.com/aavvbarricentre.desalt
http://www.facebook.com/events/515871071791615/?ref=22
http://www.facebook.com/aavvescriptors.aavvescriptors
 No ho dubti  que  podríem fer més per a Salt i  els nostres barris, i tant!, si  vostè i el seu  equip de govern ens tinguessin en compte. Cosa que queda demostrat que no és així. Vostès saben que unes de les reivindicacions que constantment fem és la necessitat de poder comptar amb un centre cívic i social, on pugéssim treballar la tant necessitada cohesió social que vostè en parla.
3.- No li consentim a vostè ni al seu equip de govern que ens diguin que nosaltres afavorim el rebuig social i cultural, és un insult per totes aquelles persones que treballem d’una manera desinteressada i altruista amb una finalitat molt concreta, el bé del nostre barri i el dels nostres veïns i veïnes. Tot el contrari que vostès, ja que no ens han tingut en compte a l’hora de parlar e intentar entre tots plegats trobar la manera més idònia per tothom.
4.- Referent a què el consistori sí que ha acceptat, a proposta d'Independents per Salt, excloure tres grups de vivendes de la normativa -el Grup Verge Maria, al carrer Àngel Guimerà; el Grup Sant Jaume, situat davant de l'Ajuntament; i el Grup Sant Cugat, a l'avinguda dels Països Catalans,estan enganyant de nou als ciutadans de Salt ja que tothom sap que en aquestes zones no tenen locals comercials, només garatges.
La regidora Rosa Pòrtulas explica que la Proposta del govern local és purament de "caràcter Tècnic" i que no han volgut utilitzar aquest tema per fer política, Sra. Portulas a qui vol enganyar...? des del moment que diferents entitats veïnals, socials i comerciants que presenten al·legacions adjuntant més de 1500 signatures de veïns i veïnes i no reben resposta, això en tot cas, és fer política no democràtica.
 Sra. Portules, què volen amagar?. A que tenen por?. No serà que els possibles vots procedents d’aquest col·lectius passa per davant de prioritzar la convivència i la cohesió social de Salt.
Només ens resta dir-li  que amb les seves actituds estant contribuint a la guetització dels nostres barris, són vostès els primers que  excloent-hi zones concretes del Municipi fan malmetre la tant necessitada cohesió social. La del Municipi de Salt.
Signat:
  Associacions de veïns de Salt, Consell de presidents de Salt, Moviment Anti-ARU, Associació de comerciants Francesc Macià-zona centre, Associació de veïns La Massana, Associació de veïns del barri dels Escriptors, i l'Associació de veïns dels barris Esteve Vila a Francesc Macià del Barri Centre


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada