dijous, 6 de setembre del 2012

EL PLE DE MOIÀ DÓNA SUPORT AL MANIFEST DE LES ENTITATS FRONT LA QUERELLA D'ANGLADA


El Ple municipal de Moià d'avui dijous, 6 de setembre, ha aprovat una moció, presentada pels regidors d'Entesa, que ha rebut el suport dels grups d'ARA Moià-ERC i CiU, sumant-se al manifest de les entitats de Moià, que es va fer públic ahir, donant-me suport front les demandes d'Anglada d'exigir-me 100.000 euros d'indemnització (clica aquí per anar al perquè de tot) en l'acte de conciliació que se celebrarà demà al Jutjat de Pau de Moià, previ a la querella criminal que ha anunciat, per suposades calumnies i injúries que, segons Anglada, jo hauria perpetrat en 5 fragments del llibre "Xenofòbia a Catalunya", publicat ara fa un any.


MANIFEST DE LES ENTITATS

 Divendres vinent, 7 de setembre, a la 1 del migdia, tindrà lloc al Jutjat de Pau de Moià,
a l’edifici de la Casa de la Vila, l’acte preceptiu de conciliació entre el Sr. José Anglada,
president del partit polític Plataforma per Catalunya, i el Sr. Xavier Rius Sant, periodista resident a Moià i autor del llibre Xenofòbia a Catalunya.
El Sr. Anglada creu que el llibre conté injúries i calúmnies i, per això, reclama al Sr. Xavier Rius una indemnització de 100.000 euros.
Davant aquest fet, les entitats sotasignades
E X P O S E N
- Que el llibre Xenofòbia a Catalunya va ser presentat a Moià el dia 10 de desembre del 2011, en un acte promogut per l'Associació Cultural Modilianum, de la mateixa manera com s’ha presentat i és a la venda en moltes poblacions de Catalunya.
Hom pot estar d’acord amb el seu contingut o dissentir-ne. Es tracta, en tot cas, 

d’un treball periodístic elaborat amb rigorositat, que descriu una preocupant realitat social com és la xenofòbia i la seva plasmació en la vida política nacional i municipal del nostre país.
- Que resulta sorprenent que el presumpte contingut injuriós o calumniós del llibre no

s’hagi posat en relleu fins un any després de la seva publicació i més encara quan el demandant ha assistit, en primera fila, a actes de presentació del llibre.
- Que el demandant és una persona que presideix un partit polític. Caldria esperar dels líders polítics, fins i tot d'aquells que voregen els límits de la legalitat, afirmacions, arguments, debats i plantejaments que permetin de generar criteri als ciutadans per a la presa de decisions i que no atiïn la confrontació entre les persones.
- Que la vida política moianesa, i del conjunt del Moianès, no s'ha vist alterada fins al dia d'avui per la presència de partits o llistes de caràcter xenòfob.
Per això les entitats sotasignades
M A N I F E S T E N
- Estem orgullosos d’haver construït, col·lectivament, una societat jurídicament garantista que permet d’assegurar la llibertat d'expressió juntament amb el dret a l'honorabilitat de les persones. Però massa sovint aquest sistema garantista s’instrumentalitza i, sovint, presumptes atacs a l'honorabilitat o presumptes calúmnies passen a ser, en realitat, atacs a la llibertat d’expressió.
- La trajectòria del demandant i del seu partit, així com el temps transcorregut fins a la detecció d’aquestes presumptes calúmnies, fan pensar que, en el fons, el que es pretén amb aquesta demanda és espantar, coaccionar i condicionar l’expressió pública de les opinions i la capacitat d’anàlisi i informació.
- Vivim en uns moments molt difícils econòmicament. Per això cal estar especialment alerta, com a societat, per evitar un possible deteriorament de la convivència o perquè algú identifiqui determinats col·lectius de ciutadans com a causa de les dificultats que estem afrontant.
- lnterpretem l’acte del pròxim divendres dia 7 a Moià com una acció mediàtica d’un polític per generar polèmica, mostrar la seva força i expandir les seves idees i influència política. És per això que els sotasignats mostrem la nostra repulsa a aquest aprofitament del sistema jurídic garantista i expressem el nostre suport i la nostra solidaritat al periodista moianès Xavier Rius Sant.
Moià, 5 de setembre del 2012
Entitats moianeses signants de la declaració:
Associació Cultural Modilianum
AEiG Amadeu Oller – El Cau de Moià
AMPA de l’Escola Púbica Josep Orriols i Roca
Associació Artística Desperta Espurnes
Comunitat Els Avets de Moià
El Fanal, Col·lectiu Cultural i Ecologista del Moianès
Grup de Teatre La Cadira
Moià Sport
Moianès Solidari
Plataforma Moià Diu Prou

Llegir al web de Modilianum, aquí 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada