dissabte, 4 d’agost del 2012

SANCIONS D'INTERIOR PER LA CONCENTRACIÓ ANTIFEIXISTA DE VIC DE 22 D'ABRIL


    Joan Usart cantant a l'escenari el 22 d'abril.   
El dia 22 d’abril passat, coincidint amb la celebració de la "Diada del Partit" de PxC al parc de la Bassa dels Hermanos a Vic, diversos col·lectius comarcals: la Coordinadora Antifeixista d’Osona, el Casal Independentista Boira Baixa de Manlleu, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, el Casal Independentista i Popular Manel Viusà de Vic, Maulets Osona, Solidaritat Catalana per a la Independència i amb la col·laboració de la CAP, la Coordinadora Antifeixista de Manresa i les Joventuts d’Esquerra Republicana, van organitzar una concentració de rebuig al racisme amb el lema Aturem el feixisme. La concentració es va desenvolupar sense incidents, i va tenir un aire reivindicatiu amb diversos parlaments i l’actuació en directe de Joan Usart. Tot seguit alguns dels assistents van anar fins una de les entrades del parc on PxC feia l'acte, manifestant-se pacíficament i sense impedir la lliure entrada i sortida dels qui eren al parc, ni traspassar la línia del mossos d'esquadra. (clica per anar a la informació i fotos d'aquell dia)
Tres mesos després, en  ple mes de juliol, 3 persones (i hi ha pendent una quarta) han rebut una notificació per part de la Conselleria d’Interior en què se'ls informa de l’obertura d’un expedient administratiu, com a responsables de la concentració i següent manifestació sense autorització. Aquest expedient administratiu es materialitzarà, probablement, amb un multa superior als 300 euros per persona. És un cas semblat al de la sanció de 4.500 euros imposada a Mostafà Shaimi i Silvia Raspau resposabilitzats per Interior de l'organització d'una manifestació antifeixista l'agost passat a Salt. En aquell cas s'imposà la sanció sense identificació el dia dels fets ni citació posterior per esbrinar quines persones la van organitzar. (Clica aquí per llegir el cas de Salt i veure l'acte de suport del passat mes de maig)

Davant d’aquests fets la Coordinadora Antifeixista d'Osona, Arran Osona Casal Independentista Boira Baixa de Manlleu i Casal Independentista i Popular Manel Viusà dimecres, després d'intentar entregar les al·legacions a la sanció a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vic, han fet públic aquest comunicat:  
-          Si no es va demanar permís per poder fer l’acte és perquè en altres ocasions se’ns han denegat les autoritzacions exigides per poder expressar-nos. En canvi, es permetia, i es permet, que el líder de PXC faci actes racistes en què es dedica a insultar i denigrar les persones que alerten de la perillositat del seu discurs, i a exercir i a enaltir la violència contra qualsevol persona que es diferencia d’ell pel seu origen o pensament.
-          Els col·lectius convocants ens responsabilitzem de la concentració que es va portar a terme, però no de la següent manifestació, que va sorgir de manera espontània quan l’acte s’havia donat ja per finalitzat.
-          Les persones denunciades han estat seleccionades a l’atzar mitjançant fitxers il·legals de la policia i sense cap identificació prèvia per part de les forces de seguretat. Ho demostra el fet que una de les persones que ha rebut la notificació no va ni assistir a l’acte, o que una altra no tenia res a veure amb l’organització, sinó que senzillament havia estat convidada per a realitzar un dels parlaments i no és ni de la comarca.

Amb tot això exposat, farts i fartes d’aquesta impunitat de la que gaudeixen discursos clarament racistes i de la criminalització que patim col·lectius que lluitem per a la igualtat, la dignitat i la construcció d’un país lliure, volem deixar clara quina serà la nostra línia estratègica a partir d’ara:
-          Continuarem sortint al carrer cada vegada que es trepitgin drets, s’insultin o es menystinguin persones per qüestió d’origen, de religió, d’orientació sexual, de nivell econòmic o de gènere. Lluitarem al carrer per evitar que actituds racistes s’apoderin d’aquests moments difícils que estem vivint i assenyalarem els culpables de la situació amb noms i cognoms. Les multes no podran parar un moviment creixent de ciutadania indignada amb els privilegis d’uns quants.
-          Ens solidaritzarem amb totes les persones denunciades i perseguides. En moments de repressió estem més units que mai, i no permetrem que aquestes sancions desanimin o desestructurin  els col·lectius que lluiten per la llibertat.

Per últim, aprofitem la presència dels mitjans de comunicació per exigir a la classe política i policial PROU tolerància amb el racisme i el feixisme. Cal prendre partit davant de grups que onegen símbols nazis i preconstitucionals, que justifiquen i tenen vinculació amb agressions d’origen racista. Hem de ser conscients que el nazisme a Alemanya va guanyar unes eleccions, i que els temps de confusió i incertesa que es viuen actualment poden ser el caldo de cultiu d’organitzacions i partits d’aquesta ideologia, com ja està passant en altres països. La història ens ha ensenyat que el problema no és la veu d’un, sinó el silenci de molts. Per això, nosaltres no callarem. 
 Coordinadora Antifeixista d'Osona, Arran Osona Casal Independentista Boira Baixa de Manlleu i Casal Independentista i Popular Manel Viusà
Vic, 1 d'agost de 2012 
 Els manifestants prop l'entrada del parc de la Bassa dels Hermanos

Anglada a l'altra banda de la línía policial a la Bassa dels Hermanos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada