dissabte, 7 de juliol del 2012

REGIÓ 7 DIFON EL SUMARI STROIKA, IMPLICACIÓ CANDIDAT DE PxC. (El País de dilluns dóna més dades)

Avui Regió 7 dóna més dades del sumari del cas Stroika. Implica un candidat de PxC.

Un veí del Pont de Vilomara i un candidat de PxC van liderar l´atac nazi de Manresa

Després de l'agressió, una part dels acusats va anar a sopar en un bar del Pont, on un d'ells té una segona residència

J. SALLENTMANRESA El comando neonazi que el 23 de març es va desplaçar a Manresa per apallissar tres joves davant de la sala Stroika estava coordinat presumptament per un veí de Terrassa, Jordi C., que té una segona residència al Pont de Vilomara, població on una bona part dels integrants va anar a sopar després de l'agressió. Un altre dels acusats, Antonio F. P., es va presentar en les darreres eleccions municipals com a candidat de la Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Ajuntament de Palafolls (Maresme). Concretament, ocupava el número 6 de la llista d'aquesta formació xenòfoba, que no va obtenir cap representació en aquest consistori.

Un dels detinguts és declarat admirador de Hitler

Un altre dels detinguts per l'agressió a la Stroika és Òscar R. R., declarat admirador de Hitler. Fa un temps va penjar aquestes dues imatges al seu Facebook personal, en les quals mostrava clarament el seu tribut a la ideologia nazi i a la figura d'Adolf Hitler. A la fotografia de l'esquerra, per exemple, vesteix l'uniforme de les SS del règim nacionalsocialista. A la foto de la dreta, mostra diversos tatuatges nazis a la pell, entre els quals, fins i tot, la cara d'Adolf Hitler. La seva pàgina de Facebook ja ha estat clausurada recentment. Òscar R. R., que continua en presó preventiva, pertany al grup hooligan de CUSOS, una secció de les Brigadas Blanquiazules (seguidors de l'Espanyol) i que també dóna suport als Ultra Sur del Real Madrid.
Informació a fons a l'edició impresa
Llegir a Regió 7, clica
 I la Directa ahir donava també aquesta informació:

Alguns detinguts per l'intent d'assassinat a Manresa són membres dels CUSOS i treballen com a guardes de seguretat QUIM ARMENGOL | 06/07/2012

Alguns dels nou empresonats per l'intent d'assassinat del 23 març a Manresa són membres actius de CUSOS i alguns estan vinculats laboralment en l'àmbit de la seguretat privada. Segons fonts properes del cas, almenys un dels empresonats pertany al grup hooligan de CUSOS, una secció de les Brigadas Blanquiazules seguidors del RCD Espanyol i grup de suport dels Ultra Sur del Real Madrid. Un dels detinguts, O.R.R., exhibia a la seva pàgina Facebook (recentment tancada) diverses imatges on se'l vinculava amb els CUSOS, Alianza Nacional i altres elements de simbologia nazi, com ara un uniforme de les SS del règim d'Adolf Hitler. Aquests grups hooligans d'ultradreta han estat denunciats diverses vegades per agressions neonazis i racistes. Per altra banda, almenys un dels detinguts treballa en l'àmbit de la seguretat privada. No és el primer cas on es troben neonazis i ultradretans treballant en aquest sector. Un dels més coneguts és Santiago Fontela, president de l’Associació de Escoltas en Activo del País Vasco y Navarra, el qual manté vincles amb organitzacions com d’España 2000, a banda de presidir la Falange Vasca i estar a les llistes barcelonines del Frente Democrático Español l’any 2004.
Dos dels organitzadors de l'atac van ser aturats a un control viari
Pel que fa a la investigació de l’atac nazi del 23 de març, l'agressió es va perpetrar de forma organitzada i preparada amb anticipació. Segons apunten fonts properes, les dues persones de l'Anoia (Capellades i Igualada), que van quedar en llibertat condicional, van participar en l'organització de l'agressió però no van poder arribar al polígons dels Dolors, perquè van ser identificades en un control policial hores abans de l'agressió. Aquestes són les poques dades que han surat a la llum pública d'ençà l'aixecament del secret de sumari del cas de l'agressió nazi del 23 de març a Manresa, on un grup de neonazis van apallissar a tres joves i van intentar cremar-ne a tres més hores abans de començar un concert de KOP i Non Servium. Algunes persones agredides possiblement es personaran com a acusació particular. L'Ajuntament de Manresa va ratificar en el passat ple municipal la seva voluntat de tirar endavant l'acusació particular en el cas.
 Llegir a la Directa, clica

Actualitzat dilluns: El País dóna més dades:
Agresión neonazi con el fútbol de trasfondo, clica
Voy a ir con una pistola y los voy a matar, clica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada