diumenge, 22 de juliol del 2012

DEBAT SOBRE EXTREMADRETA A L'ESCOLA DE LES JOVENTUTS SOCIALISTES


Avui 22 de juliol, aniversari de la matança d'Oslo i Utoya, he participat a Pujarnol, prop de Banyoles, a un debat a l' Escola de Formació, Debat i Reflexió Guillermo Vidaña de les Joventuts Socialistes de Catalunya sobre com afrontar i lluitar contra l'extrema dreta. Una hora abans, a la intervenció del Primer Secretari del PSC, Pere Navarro, moltes de les preguntes que li han fet els assistents era sobre com afrontar el discurs xenòfob, tant des del punt de vista de la convivència i cohesió social als muncipis, com pels efectes electorals de PxC a certs ajuntaments.
He compartit taula amb Thierry Marchal Beck, president del Mouvement de Jeunes Socialistes de França que ha explicat l'evolució del Front Nacional i la seva experiència de com afrontar el discurs xenòfob a França que recullo aquí sota. Ha presentat i moderat la Cristina López de Salt. Jo, davant de militants, alguns de municipis que pareixen les conseqüències de la pujada de PxC de fa 14 mesos, he donat unes pinzellades de com va sorgir a Catalunya PxC, dels errors dels partits o d'alguns dirigents (de CiU, PP i PSC) a l'hora d'afrontar l'efecte de PxC que han sigut contraproduents i de com a alguns dirigents locals de partits, sobretot d'UDC, han saccejat, alimentat o aprofitat certs rumors, conscients que la pujada de PxC els beneficiaria electoralement.

   

Thierry Marchal Beck ha explicat que el FN s'alimenta de dubtes o preguntes que es fa molta gent com si cal la pena de mort, si els aturats busquen realment feina o si hi ha massa gent assistida per l'Estat.
Ha plantejat que per combatre'l cal: 
1.Que les forces polítiques i socials progressites ser presents als llocs on hi ha els problemes dels que pot treure rèdit l'extremadreta.
2.Cal la lluita cultural i ideològica, cal que l'esquerra, les forces polítiques, el President e la República, el Primer Ministre siguin símbols d'aquesta lluita  front l'extremadreta.
3.No caure en la seva trampa, en el seu discurs.
4.L'esquerra i el socialisme no han de ser forces de gestió de l'actual crisis, sinó de transformació social, fiscal i ecològica.
Un cop ha acabat la seva exposició jo li he demanat que aclarís com el FN compatibilitza el discurs antisemita negacionista (ara força callat) de Jean Marie Le Pen i Bruno Gollnisch, i el antiislàmic i fins i tot de vegades pro israelí de Marine Le Pen. 

Tot seguit alguns dels d'assistents han fet intervencions explicant la realitat als seus municipis amb PxC, sobre com afrontar el problemes de convivència i ens han fet preguntes al Thierry i a mi.
Gràcies a la JSC per convidar-me! 
Gràcies per les fotos Renato Marín!

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada