dilluns, 30 d’abril del 2012

SEGONA AGRESSIÓ RACISTA D’AQUESTS DIES A VIC I MOCIONS DE LA CUP



Sense que tingui cap relació amb els fets de diumenge, dilluns i dimarts, aquest dissabte, 28 d’abril, a les 13,20, es va produir una nova agressió racista al centre de Vic.
Un dona d’origen equatorià amb nacionalitat espanyola va aturar el seu vehicle uns instants a la Rambla, a l’alçada de Fotoprix per recollir la seva filla. Dins del cotxe hi havia un nebot i un altre fill. Malgrat que no aturava la circulació en ser el carrer de dos carrils, un home que conduïa una furgoneta se li para al costat i li diu:¡Fuera de aquí, immigrante de mierda! Ella no respon i arrenca el cotxe. En aturar-se els dos cotxes la semàfor de Correus, ell baixa del cotxe i escup al nebot i a ella, mentre el nebot intenta apujar la finestra.
Llavors ella surt del cotxe i li diu “¿Tu, de qué vas?”.  Ell baixa,  l’agafa,  li dona una catxeta i l’agafa pel pit. Ella intenta separar-se, ell l’esgarrapa al pit fent-li un ferida.
La gent s’ho mira i un ciutadà, sembla d’origen magribí, s’interposa, els separa i llavors l’home puja a la furgoneta i marxa.
La regidora de la CUP, Georgina Rieradevall que era a prop, és avisada per telèfon, s’hi presenta, i acompanya a la dona als mossos a posar la denúncia i a l’hospital on l'atenen. 

         Moció de la CUP i proposta de manifestació
Aquest matí la CUP ha presentat a la Junta de Portaveus una moció demanant a l’Ajuntament que es presenti com acusació particular pel  cas de les agressions succeïts a la Plaça diumenge, en les que segons els testimonis recollits per El 9Nou, Josep Anglada hauria agredit dos joves després de dir-los: “Moros de merda!”.
La CUP també ha demanat als partits “de tradició democràtica” que aïllin PxC i no votin cap moció seva,  i que l’equip de govern eviti obtenir majoria amb ells, Per últim proposa convocar una manifestació multitudinària contra el racisme pel dissabte 26 de maig. La CUP no va convocar l’acte de rebuig a la celebració de la Diada del Partit de PxC del 22 d’abril en entendre que a Anglada ja li agrada que es manifestin contra ell en els seu actes donat que li fan publicitat, però creu que ara cal una manifestació per rebutjar aquest fets.   
Informació al 9 Nou de l'agressió i propostes de la CUP 
Notícia de la detènció de l'home que va agredir i insultar 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada