dimecres, 25 d’abril del 2012

SALT ES TENSIONA PELS DESNONAMENTS I ELS FERITS CAUSATS PER L'ACCIÓ POLICIAL

El Ple de Salt d'ahir, que Torramadé va fer un dia i hora inhabitual per no coincidir amb el Barça, va tornar a ser tens a causa de les protestes i preguntes per l'actuació policial de dilluns, qualificada de desmesurada, en que els mossos d'esquadra van provocar ferides amb porres i patades a diverses persones de la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) que dilluns van intentar evitar un denonament. A un membre de la PAH, Ramon Mateu, un agent li va trencar la tíbia d'una patada i avui serà intevingut a l'Hospital d'Olot.
         Abans que IPS-CUP i PSC preguntessin a l'alcalde per aquesta qüestió, PxC va presentar una moció demanant a les associacions islàmiques de Salt que condemnessin les declaracions de l'imam de Terrassa justificant pegar a les dones. La resta de grups, també els no adscrits o trànsfugues de PxC (que ara donen la majoria absoluta a l'alcade d'UDC, Jaume Torramadé) van dir que el tema estava en mans de la justícia i van votar en contra la moció.
          El Ple, es va fer tancant les portes un cop es van omplir les 50 cadires de la sala i força gent va quedar fora. Hi havia molta premsa i van aconseguir entrar 12 membres de la PAH, alguns amb vendatges per les contusions de dilluns. Ferran Burch d'Independents per Salt-CUP, i Iolanda Pineda del PSC van fer preguntes a l'alcalde que en aquest i els altres temes l'alcalde donava pas amb cara de tenir ganes d'acabar aviat  o potser, de desinterès i avorriment. Mentre Burch preguntava i l'alcade responia els 12 membres de la PAH es van posar drets fent el número sis amb les mans que són mesos que fa que es va aprovar una moció per crear una Taula d'Habitatge que no s'ha constituït.
Burch preguntà no només per l'actuació municipal en aquest desnonament, per  la creació de la Taula i per l'actuació del mossos. L'alcalde respongué que a la família desnonada se'ls havia ofert un pis de lloguer social de 350 euros que van rebutjar i va donar llargues al tema de la taula i va qüestionar l'utilitat de taules on hi és tothom: "Tenim masses taules amb partits, Tercer Sector, immigrants, etc... que no serveixen per res", si bé va dir que si es constituiria. També va defensar l'actuació de la regidora d'atenció a les persones i immigració Fany Carabellido, de qui demanava la dimissió la PAH (Recordo, ja que parlo de la regidora d'immigració, que com l'ara alcalde encara té penjat al se facebook les mentides i notícies falses que fa un any  va crear PxC sobre la macromesquita salafista més gran d'Europa)


En acabar el torn de Burch els membres de la PAH van abandonar el Ple i van mostrar-se indignats per les respostes i les evasives de l'alcalde sobre els denonaments, l'actuació policial i la no creació de la Taula d'Habitage. La portaveu de la PAH, Marta Afuera, denuncià l'actuació policial injustificada front unes persones que feien resitència pasiva, explicà com un agent va trencar la cama de Mateu i demanà la dimisió de la regidora Fany Carabellido. Llavors, amb els membre de la PAH fora, va tornar a preguntar sobre el tema l'exalcaldessa, Iolanda Pineda, i, ja sense gaire públic, l'alcalde va ser més contundent i va acusar a la PAH "de voler crear un circ mediàtic". El fet que l'alcalde tingués un to més dur en les repostes a Pineda, quan els membres de la PAH ja no hi eren, ha molestat força i sembla que no ajudarà a calmar els ànims.
L'equip de Govern també va haver de respondre a diverses preguntes sobre la denúncia i supressió del conveni signat per l'anterior consitori amb la Fundació SERGI de gestió de la la Fàbrica Espai Jove. Sembla que darrera aquesta cancel·lació unilateral del conveni hi havia el desig que no hi participés com a monitor formador un conegut activista saltenc.
En acabar el Ple la policia municipal escortà la regidora d'atenció a les persones i immigració camí de casa seva.


Els 12 membres de la Plataforma que van aconseguir entrar al Ple, drets recont amb el dits que fas sis meos que l'ajuntament va aprovar una moció per constituir la Taula d'Habitatge que encara no s'ha creat.
 El Ple es va fer a porta tancada, deixant entrar només 50 persones. Hi havia molta premsa. Va haver-hi gent que es quedà a fora.
        
  Marta Afuera, amb ferides a la mà per l'actuació policial de dilluns, es queixa a la premsa de l'actuació policial de dilluns i lamenta les respostes de l'alcalde a les preguntes de Ferran Bruch (IPS-CUP), sense saber que minuts més tard, estant ells fora, a preguntes de l'ex alcaldessa Iolanda Pineda, Torramadé dequalificaria la PAH a la que acusaria de voler un circ mediàtic.

Article de Iolanda Pineda al seu blog, clica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada