dijous, 22 de març del 2012

PRESENTACIÓ A MATARÓ DE "XENOFÒBIA A CATALUNYA"

Ahir es va presentar el llibre "Xenofòbia a Catalunya" a Mataró de la mà del periodista mataroní, Joan Salicrú.
Va ser un acte molt especial, no només pel local -en format de bar amb la gent entaulada i prenent una beguda-, sinó pel debat de 80 minuts que va sorgir després de les paraules del Joan i del rotllo que jo vaig fotre.


Entre el públic hi havia veïns que es preguntaven perquè PxC va irrompre amb la força que ho va fer a Mataró, obtenint tres regidors i es van posar sobre la taula els dubtes i incerteses de com afrontar els reptes de la integració de la immigració, majoritàriament musulmana, el fet que part important de la comunitat gitana mataronina -cosins, nebots i recosins de'n Peret- apostés per impulsar PxC, de què havien fet malament les esquerres i què no havia de fer CiU i el PP. Hi eren presnets regidors del PSC i de PxC, militants d'Inicitiva, algun membre d'Unitat Contra el Feixisme amb el desig de crear grup al Maresme, i persones amb ganes de verbalitzar els seus dubtes.

Ajunto el link d el'entrevista del Tot Mataró Tot Mataró (clica aquí) , si bé han transcrit malament un comentari sobre "els mínim vitals" que havia dit Vila d'Abadal, i del blog del Joan Salicrú (clica) 
En Joan va dir que "Aquest acte l’hem muntat nosaltres, des de El Públic, directament amb en Xavier Rius Sant, mestre i periodista, [bloc], al que agraïm que hagi volgut venir fins a Mataró per presentar aquest llibre Xenofòbia a Catalunya.
Remarco que l’hem muntat nosaltres perquè en general més que programar allò que ens interessa als promotors de l’indret d'acollida, el que volem és servir d’espai perquè altra gent pugui dur a terme les activitats que potser fins ara no podien dur a terme.
En canvi, aquest acte l’hem muntat nosaltres perquè creiem que cal reflexionar sobre perquè hi ha un augment de la xenofòbia a casa nostra. Reflexionar. Saber per què passa. Perquè a nivell de ciutat no s'està fent. Per a poder-hi donar solucions.
A les passades eleccions municipals, 4.700 persones van votar una formació que fa del recel a la religió musulmana..
. (clica per continuar llegint)


TOT MATARÓ
Plataforma ha crescut perquè el PP i Unió han legitimat el seu discurs”
Entrevista a Xavier Rius, periodista i autor del llibre ‘Xenofòbia a Catalunya’
Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluartdijous, 22 març 2012
         
Envia aquesta notícia a un amic!
Adreça destinatària
Assumpte del missatge
El vostre nom
La vostra adreça

Envia un e-mail a la redacció
Si heu trobat algun error en el redactat o voleu aportar informació complementària sobre aquesta notícia, escriviu-nos!
Assumpte del missatge
Cos del missatge
La vostra adreça
El vostre nom

Xavier Rius és autor del llibre ‘Xenofòbia a Catalunya’, un llibre que estudia l’aparició de Plataforma per Catalunya al país. Ahir dimecres va ser a El Públic presentant el llibre en un acte que va comptar amb la presència de la regidora de Plataforma per Catalunya a Mataró Mònica Lora. Una presentació-col·loqui que es va allargar fins les dues hores de durada. Rius va assegurar durant la presentació que “a Plataforma hi conviuen oportunistes, gent d’extrema dreta i gent intel·ligent” i va assegurar que “Plataforma es basa en mentides per sacsejar les baixes passions de la gent, el més important és ni creure’s ni legitimar el seu discurs”.
Xavier Rius va atendre el Tot Mataró abans de la presentació.

Image

D’on neix el llibre ‘Xenofòbia a Catalunya’?
Fa 5 anys vaig escriure un llibre sobre la gestió espanyola de la immigració, des del Partit Popular fins al PSOE. Aquest llibre comença amb la llei d’acollida de Catalunya però de seguida comencen les polèmiques com la del padró de Vic, el salafisme de Cunit, la primera tensió a Salt i tot plegat desencadena amb unes autonòmiques on Anglada és a punt d’entrar al Parlament i les municipals de 2011 on Plataforma per Catalunya treu 67 regidors.Clica aquí per llegir sencer
Veure Mataró TV, clica aquí

1 comentari:

  1. lora guapa!!! no et creguis en aquesta premsa mentidera i amiga de els moros

    ResponElimina